Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1935 από τον Σαρκίς Αραπιάν, ο οποίος με νοσταλγία και αγάπη για τις γεύσεις που έφερε μαζί του από τις χαμένες πατρίδες, έστησε ένα μικρό εργαστήρι στην παλιά Κοκκινιά και άνοιξε το μικρό κατάστημα της οδού Ευριπίδου, από όπου και ξεκίνησε να προμηθεύει τους Αθηναίους και την επαρχία με παστουρμά και σουτζούκι.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης, ο Φάνης Θεοδωρόπουλος συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας, έχοντας μεταφέρει την παραγωγή του παστουρμά σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Προσουτσάνη Δράμας, στους πρόποδες του όρους «Φαλακρό».

Η επιλογή του μέρους αυτού δεν ήταν τυχαία, αφού εκεί εντοπίζονται οι καλύτερες γεωκλιματικές συνθήκες για την παρασκευή και ωρίμανση παραδοσιακών αλλαντικών, όπως είναι ο παστουρμάς και το σουτζούκι.

Άλλωστε, η παραγωγή δεν είναι μαζική αλλά μικρή κι ελεγχόμενη, πράγμα που μάς επιτρέπει να διασφαλίζουμε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, ακολουθώντας τις παραδοσιακές συνταγές, που επιβάλλουν την μεγάλη σε διάρκεια ωρίμανση και το χειροποίητο (ζυμωτό) τσιμένι.